Wat kan yoga voor jou betekenen?

Yoga is een heerlijke uitgebalanceerde bewegingsvormen die zijn nut bij verschillende lichamelijke en geestelijke klachten heeft bewezen. Yoga is een oude levenswetenschap die de mens wegwijs kan maken in de spirituele en fysieke werkelijkheid. D.m.v. ademhaling, beweging en aandacht wordt je je meer bewust van het fysieke en spirituele lichaam. In de yoga filosofie spreken we over chakra’s of energiepunten. Het is beter om te zeggen dat we chakra’s zijn. Ons wezen verdeelt de kosmische energie in zeven hoofdcentra. Op deze zeven plaatsen in ons lichaam, waarvan het hart een duidelijk voorbeeld is, ontdekken we wie of wat we in wezen Zijn.

We zijn in wezen “al”-wetend, “al”tijd en “al”kundig. Wanneer je mediteert of aandachtig aanwezig bent, kan het leven zich als geheel in jou weerspiegelen. Op deze manier ervaar je de verbinding met het geheel.

Het beoefenen van yogahoudingen heeft een heilzame uitwerking op spieren, gewrichten en klieren. In combinatie met aandacht voor de adem kun je het eigen energiesysteem in balans brengen en het afweersysteem wordt versterkt. Het is mijn persoonlijke ervaring dat je op zo een moment  “goddelijke Liefde” voelt.